O’Ren – Biker cewe riding dari Singapore ke Myanmar naik Pulsar !!

28 Sep

Tiba-2 kangen sama cewe bule yang tinggal di Singapore ini. Tahun lalu dia cukup intense nongkrong di Prides, selain di forum hometownnya sendiri. Tahun lalu dia cukup kewalahan untuk memodif motornya, karena memang di singapore sulit ditemukan bengkel modif, padahal yang dia mau cuman upgrade disc brake belakang saja untuk Pulsar 200 nya. Pertanyaannya cukup teknikal dan berbobot, cekidot!

“Ok, so one of my main investigation area at this moment is about changing my rear drum brake to a disc brake. Please bare with me as I know almost nothing about bikes, but all I know, I learned by reading about the Pulsar so that must count for something  I suppose some of you in this forum have changed their P200 rear brake into a disc brake, if you could share your experience, it would help me a lot. So far, what I know, please correct me if I’m wrong, so this is a TRUE or FALSE kinda game  ”
– I can change the drum brake into a disck brake for my P200 rear wheel
– To do so, I can use a P220 rear disc parts or I can use parts from different manufacturers all together
– If I do this, I have to be careful about not offsetting the P200’s weight, the P200 having its weight mostly to the front of the bike (if this is true, care to explain more why not good to off set the weight balance?)

 

O’Ren sempat bilang dia ingin riding ke Indonesia, nah saat itu malah kitanya bingung.. wah jagainnya gimana yah? Ntar keserempet bis gimana? Hadoh… Eh ternyata menurut informasi trip ke Indonesianya di cancel dan diganti trip ke barat,,, sampai myamar !!! Mantap dan bikin ngeces.

Intinya, keinginan riding sendirian, ke tempat-2 aneh, nggak cuman buat kita-2 di Indonesia, ini malah ada cewek yang mau dan senang melakukan hal yang sama. So kalau ada yg nanya “sudah riding ke mana”? Sah-2 saja sih di bahas, moso katanya biker tapi cuman muter-2 di dalam kota doang?

Cekidot foto-2 nya O’Ren diambil di facebook dan di blognya http://www.bikerette.com

22 Responses to “O’Ren – Biker cewe riding dari Singapore ke Myanmar naik Pulsar !!”

  1. dodol September 28, 2011 at 5:14 pm #

    itulah napa ban mrf depan ane lebih kenceng abisnya daripada yang belakang -.-

  2. darsonosu September 29, 2011 at 2:41 am #

    untung saya pengendara motor biasa aja, jadi muter2 kota aja gak papa deh :p btw like her alot, mirip banget sama seseorang di masa lampau😦

  3. O'Ren September 29, 2011 at 3:46 am #

    Hi,
    Thank you so much for sharing this and taking the time to write a post about it , I feel very honored !

    I apologize for not being too active on Prides Forum or a long time, I will be back soon Insha Allah to write a full report for the forum readers🙂 Prides is a fantastic community like no other on the web and every Pulsar rider around the world would be proud to know and interact with it.

    You picked great photos to showcase my trip, you make it look so much nicer and cool haha ! Thank you again, and anyone, please feel free to post here or on the Facebook page (http://www.facebook.com/bikerette) any questions or comments, even in Bahasa Indonesia, they will be always welcome and much appreciated🙂

    Again, thank you for the wonderful support !

    • setia1heri September 29, 2011 at 10:06 am #

      wow .. very inspiring journey

    • bimo October 1, 2011 at 12:11 pm #

      wonderful journey, sist…
      keep rollin’

  4. asmarantaka September 29, 2011 at 9:12 am #

    kyknya ada sesuatu antara om Dono ama jeng Oren ini…wuhh..apakah sebuah thread di POL bisa membuktikan??..hanya waktu yg tau😀

  5. Bikerette O'Ren September 29, 2011 at 10:17 am #

    Yeah ada sesuata: ianya The Pulsar Magic ! Hahaha🙂

    • Luthfie September 29, 2011 at 10:54 am #

      kekekeke… Bro Lingga di-skak O’Ren…..

    • elsabarto September 30, 2011 at 12:07 am #

      sis O’Ren apa sprocket ini digunakan dalam turing singapore myanmar juga:mrgreen:

  6. pridesonline September 29, 2011 at 1:15 pm #

    gundulmu lingga! dasar bekicot xixi

  7. si oom September 30, 2011 at 12:56 am #

    badan e gede, ga keliatan kalo cewe😈

  8. otomotoshare September 30, 2011 at 1:04 am #

    bukak sitik joss. . .bukak kabeh. . .ak, ik, uk😀

  9. steven sahardjo September 30, 2011 at 9:18 am #

    wah hebat ya, orang bule itu memang punya jiwa eksplorasi alam yang sangat tinggi, mereka sudah ditakdirkan sebagai penjelajah…salut!
    info juga : http://morukai.blogspot.com/2011/09/blog-ini-berubah.html

  10. olala September 30, 2011 at 4:07 pm #

    mantep mba nya……

  11. ngeot October 2, 2011 at 2:25 am #

    wow

  12. jaos October 2, 2011 at 10:43 pm #

    wah……..pic no.3 dan terakhir itu………mantaap.

  13. Haryudha Azhari Trengginas October 16, 2011 at 4:05 pm #

    Mangstabb !!!

  14. rahmat.isnain April 1, 2012 at 6:57 am #

    rider cewe ni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: